Om utbildningen
Kock
Programmet är en klassisk kockutbildning där du får lära dig yrket av skickliga och erfarna köksmästare.
Här får du lära dig i både teori och praktik hur man lagar från grunden, som ”fine dining”, lära sig råvarornas betydelse samt måltidskomposition. Du får testa allt från såser till bakelser och hantering av kött samt grönsaker.
I skolans eget undervisningskök kommer du att utveckla både dina sinnen men också din kreativitet, såväl som under praktikperioden. Unikt för vår utbildning är att du kan följa råvaror från odling till tallrik då vi har växthus och friland på skolans område, men också vårat fantastiska samarbete mellan restaurangen på skolan.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kock
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90
Mejladress: antag@malmo.se
Kontakta skolan
Välkommen till Hvilangymnasiet
På Hvilangymnasiet i Kabbarp kan du gå ett av våra yrkesförberedande program! Välj mellan Naturbruksprogrammet, Hantverksprogrammet och Restaurang och livsmedelsprogrammet. På Hvilangymnasiet är det viktigt med en hållbar skolgång där du som elev står i fokus – visionen är att...