Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori
-
Riksintag
-
Sundsvall
-
Antagningspoäng: 102,5
-
Klassrum, Lärlingsutbildning
Mer om Bageri och konditori
Vill du lära dig att baka bröd, kakor och bakelser på gymnasiet?
Är du intresserad av att baka bröd, kakor och bakelser är Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Bageri och konditori något för dig. När du går en gymnasieutbildning inom bageri och konditori lär du dig att baka olika sorters bröd, kakor och bakelser. Du lär dig om hur du hittar råvaror av bra kvalitet samt hur du använder och förvarar dem på bästa sätt. Dessutom går du igenom med klassen vilka regler det finns för hygien och arbetsmiljö på ett bageri eller ett konditori.
Fortsätt att utvecklas i arbetslivet på ett konditori eller bageri
Efter en gymnasieutbildning inom konditori och bageri kan du tillverka bröd, bakverk, konditoriprodukter och marknadsföra butikerna på ett professionellt sätt efter recept. Din förmåga att skapa vackra och goda produkter kommer att öka mycket under din utbildning inom konditori och bageri. För att kunna fortsätta att lära dig i arbetslivet får du testa på hur det är att planera, organisera, genomföra och utvärdera ditt arbete. På så sätt kommer du att kunna förbättra dig inom alla dessa områden och baka godare och snyggade produkter på ett med effektivt sätt.
Mycket praktisk undervisning inom bageri och konditori
Gymnasieutbildningen inom konditori och bageri handlar mycket om praktiska övningar, eftersom bakning till stor del är ett hantverk. På de allra flesta gymnasieutbildningar i ämnet får du även praktik på ett bageri eller konditori.