👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Filtrera efter
Program
Musik
Plats
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
Annonser

Reportage inom Musik

Läs på ett Musikgymnasium

Om du har ett stort intresse och vill utvecklas inom musik kan du läsa på ett musikgymnasium. Inriktningen finns på Estetiska programmet och även på riksrekryterande gymnasieskolor i landet. Om du väljer ett gymnasieprogram, inriktning musik kommer du att få möjlighet att fokusera på ett specifikt musikområde.

Inträdesprov på inriktning Musik

Du kan läsa på Estetiska programmet med inriktning Musik eller som särskild variant. Vissa skolor har även riksintag för gymnasieprogrammet, vilket betyder att du kan söka till inriktningen vart du än bor i landet. När du söker till gymnasieprogram med inriktning musik kan du få göra ett inträdesprov vid antagningen, genom att sjunga eller spela upp och gå på en intervju. Om en skola använder sig av inträdesprov sätts provpoängen ihop med ditt meritvärde från 9:an. Därför har vissa av de estetiska programmen högre intagningspoäng än 320 poäng.

Vill du skriva egna låtar, komponera musik eller spela och sjunga?

Ett Musikgymnasium passar dig som gillar att spela instrument, sjunga och skapa musik. Du får lära dig mer om musik från historiska tider och kulturer och hur man utvecklar, tolkar och skapar musik. Inriktningen erbjuder individuell handledning så att du på bästa sätt kan utveckla dina musikaliska kunskaper och får spela och sjunga, enskilt och i grupp. Du har även möjlighet att fördjupa dig inom det du intresserar dig mest för inom musik.

Läs vidare efter gymnasiet

Att ha läst på ett musikgymnasium ger en god grund för fortsatta studier på högskola, universitet eller någon annan eftergymnasial utbildning beroende på vad du vill utbilda dig som inom musikbranschen. 

Källa: Skolvarket