Om utbildningen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.
Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se
En stor skola med många fördelar
Alléskolan i Hallsberg är en stor gymnasieskola som har något för alla. Skolan har ett brett utbud av högskoleförberedande program, yrkesprogram och introduktionsprogram. Alléskolan har dessutom flera idrottsprofile och NIU i bågskytte, fotboll och orientering. Det finns också estetiska ämnen...