👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 151,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 151,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet med inriktning svetsteknik!

Du lär dig de vanligaste svetsmetoderna för att du ska kunna sammanfoga material med hjälp av olika metoder och tekniker. Du får också breda kunskaper inom plåtbearbetning.

Om programmet

Vi har ett bra samarbete med Teknikcollege och de företag som är knutna dit. Inom svets kan du arbeta inom många branscher och företag såsom Toyota, SAAB, Väderstad och olika bygg- och smidesföretag.

På inriktningen får du grundläggande kunskaper inom svetsning. När du är klar med din utbildning kan du börja arbeta som svetsare eller utbilda dig vidare. Inom individuellt val finns även möjlighet att läsa kurser som ger grundläggande behörighet för universitets- och högskolestudier.

Miljö

En allt viktigare del inom industrin är energieffektivisering och miljöhänsyn. Därför får du lära dig hur olika material och arbetsmetoder påverkar miljön, om återvinning och om hur man arbetar på det mest energieffektiva sättet. 

Samarbete med näringslivet

Under dina praktikperioder får du värdefulla erfarenheter. Du knyter även kontakter som du kan ha stor nytta av när du senare söker jobb. Anders Ljungstedts gymnasium har ett nära samarbete med näringslivet, vilket gör det lätt att hitta en spännande och givande praktikplats som passar just dig.

APL

Arbetsplatsförlagt Lärande (APL) finns på Industritekniska programmet Då är du ute och praktiserar på en arbetsplats minst 15 veckor under utbildningen.

Lärling

Du kan också välja att vara lärling på programmet. Då är du ute på arbetsplats under minst hälften av gymnasietiden.

Inriktning Svetsteknik

Du lär dig de vanligaste svetsmetoderna för att du ska kunna sammanfoga material med olika metoder och tekniker. Du får också breda kunskaper inom plåtbearbetning. På inriktningen utbildas du till Internationell svetsare (IW) och du har möjlighet till certifiering och diplomering i olika svetsmetoder under årskurs 3.

Efter utbildningen kan du arbeta som svetsare både i Sverige och internationellt. Det finns även goda utvecklingsmöjligheter i yrket och många möjligheter att gå vidare med IW-utbildningen som du får på programmet.

IW-systemet gör det möjligt att för respektive svetsmetod vidareutvecklas från kälsvetsare till plåtsvetsare och slutligen rörsvetsare, och därmed öka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Linköping

Industritekniker programmet, inriktning CNC-teknik

PÅ inriktningen CNC-teknik lär du dig grunderna för skärande bearbetning. Att inrikta sig mot CNC-teknik innebär att du programmerar och arbetar med datorer och datastyrda bearbetningsmaskiner.

Industritekniker programmet, inriktning Plåt och svetsteknik

Plåt- och svetsinriktningen ger en bred utbildning med olika svetsmetoder och plåtbearbetning eller en spetsutbildning i svetsteknik och datastyrda bearbetningsmaskiner.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Anders Ljungstedts gymnasium
Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

Välkommen till Anders Ljungstedts gymnasium - en värld av möjligheter!

Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning är ett smart val oavsett om du vill börja arbeta...

Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Sponsrad