👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Specialprogram

Design och sömnadstekniska utbildningen

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Textil design

Design och sömnadstekniska utbildningen

Om du vill jobba med färg, form och mönster i textil- och modebranschen så är design och sömnadsteknik något för dig! Här får du konstruera mönster och designa egna kollektioner som du också tillverkar. Dessa fungerar som arbetsprov som du kan använda när du söker jobb eller utbildningar på designskolor. Utbildningen gör dig både redo för yrkeslivet och för vidare studier mot en mängd olika yrken.

Du som är intresserad av att sy och är nyfiken på den kreativa process det innebär att skapa inom textilfältet passar på utbildningen. Du behöver inte ha förkunskaper inom textil, det lär du dig hos oss. Här får du lära dig att sy på en yrkesmässig nivå och du lär du dig allt från grunderna till avancerad finsömnad. Dina främsta verktyg är: penna, dator, pensel, symaskin, industrimaskiner, sax och sist men inte minst din kreativa förmåga!

Under dina tre år hos oss kommer du att göra 15 veckors praktik (APL) under årskurs 2 och 3. Under praktiken får du möjlighet att omsätta dina kunskaper i sömnad, mönsterkonstruktion, kundbemötande med mera. Exempel på praktikplatser är bland annat Svenska Moderådet, Bea Szenfeld, Nikolaj d Étolies, Lindex, Camilla Wellton, SVT:s kostymförråd, Cirkus Cirkör m.fl.

Riksrekryterande utbildning

Design och sömnadsteknisk utbildning är en riksrekryterande yrkesutbildning. Vilket betyder att du kan söka till utbildningen oavsett var du bor.

Högskolebehörighet

Utbildningen är yrkesförberedande och gör dig både redo för yrkeslivet och för vidare studier mot en mängd olika yrken. Programmet innehåller också de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Vill du fokusera på din yrkesutbildning kan du däremot välja bort de högskoleförberedande kurserna.

Är du intresserad och vill veta mer om Design och sömnadstekniska utbildningen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Gymnasieexamen

Efter att ha läst den här utbildningen på Hantverksprogrammet har du en yrkesexamen inom textil design.

Ansökan

Ansök till Design och sömnadstekniska utbildningen

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Design och sömnadstekniska utbildningen så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Designgymnasiet Sickla
Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

Designgymnasiet Sickla

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....

Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Sponsrad