Sök utbildning 👉
Hantverksprogrammet

Frisör- och stylistprogrammet, Hår- och makeupstylist

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 oktober, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 oktober, 2024 11:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hår- och makeupstylist

Profilen för dig som gillar service i kombination med färg, form och design.

På programmet blir du introducerad till färg- och formlära samt olika tekniker inom makeup och hårstyling. Du får kunskaper om produkter och verktyg för styling men också kompetens inom trender och trendutveckling. Under utbildningen får du ge dig ut i branschen till lokala arbetsplatser där du utvecklar en hög servicenivå och god försäljningsteknik.

Om Frisör- och stylistprogrammet

Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Frisör- och stylistprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Sedan höstterminen 2023 ger yrkesprogram även grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Frisör- och stylistprogrammet, Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Borås

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Frisör- och stylistprogrammet, Hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om Drottning Blankas Gymnasieskola Borås? Fyll i dina uppgifter nedan. Om du vill byta till skolan eller har andra frågor så kontaktar du skolan direkt via mail.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Borås
Stora Brogatan 11
503 30 Borås

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Borås!

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande gymnasietid med både yrkesutbildningar och högskoleförberedande program. Skolan är personlig och värderar engagemang, vilket gör att alla lär känna varandra. En skön och positiv stämning råder på skolan och möjligheten till inflytande är stor....

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Borås och visa alla program.

Sponsrad