👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
28 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 167,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
28 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 167,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet - Ystad Fria Läroverk

Har du ett stort teknikintresse? Vill du hjälpa både privatpersoner och företag att förstå hur de kan använda ny teknik? Då kan El- och energiprogrammet, med inriktning mot dator- och kommunikationsteknik, passa dig perfekt.

Vårt El- och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Genom våra olika projekt får du lära dig att arbeta praktiskt samt att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv. Du får kunskaper i att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Du läser också kurser inom webbutveckling och programmering som är värdefulla för ett framtida yrke som Dator- och kommunikationstekniker. På programmet har du dessutom möjlighet att genom individuellt val välja till kurser för att få behörighet till vidare studier på högskola eller universitet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Ystad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Ystad Fria Läroverk
Björnstjernegatan 1C
271 39 Ystad

Ystad Fria Läroverk – för studier och träning

Ystad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Varje elev som börjar på Ystad Fria Läroverk...

Läs mer om Ystad Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Kristian
2/5
13 maj 2019
För dig som endast vill ha studiestöd.

En mycket oseriös skola. Lärarna som finns där är trevliga dock så är där inte tillräckligt många som undervisar för oss elever. Vi hade en nätverksfokouserad lärare som lärde u...

Mikael Espenkrona, Rektor
27 sep 2019
Hej Kristian,

Vad tråkigt att höra att du är mindre nöjd med såväl undervisningsmate...
Visa hela
Elliott Cronholm
5/5
20 jan 2016
Bästa gymnasiet

Bra lärare, inte för jobbiga lektioner. Mat rasterna är tillräckligt långa för att hinna gå till ett ställ och äta och sen komma tillbaka till nästa lektion i tid. Lärarna är in...

Visa hela
Getval
3/5
20 jan 2016
Vad jag tycker om skolan

Jag tycker om att man får välja olika mat ställen man kan äta på. Jag har inte mycket att jämföra med så jag kan inte säga så mycket. Det har varit rörigt med att vi har fått ny...

Visa hela
Sponsrad