Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap
Läs Beteendevetenskap på Schillerska gymnasiet
Människors samspel i världen
På den beteendevetenskapliga inriktningen får du lära dig om människors agerande både som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen. Du utvecklar kunskaper om både den lokala, nationella och globala nivån. Vi undersöker samspelet mellan individ och samhälle och om hur människors möjligheter påverkas i en föränderlig värld. Viktiga frågor är demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Vi försöker att tolka och förstå det som händer i omvärlden.
Från ord till handling
Vi undersöker lösningar på samhällsvetenskapliga problem med hjälp av moderna teorier och metoder. Det innebär exempelvis att värdera och kritiskt granska källor. Du får diskutera, argumentera och motivera dina slutsatser och ståndpunkter. Du får också lära dig hur man påverkar demokratiska processer och hur man kan ha inflytande i samhället. Du kommer att utveckla samarbete, kreativitet och ansvarstagande. Att omsätta idéer till praktisk handling får du också lära dig.
Våra ämnen
Inriktningen beteendevetenskap ger dig god förberedelse inför framtida studier. Du får kunskaper om samhällsförhållanden och mänskligt samspel. Du läser ämnen som sociologi, psykologi, kommunikation och ledarskap. Efter examen har du behörighet till högskolestudier inom de flesta samhällsinriktade områdena.
Vid frågor kontakta programsamordnare Cornelis Sundlöf cornelis.sundlof@educ.goteborg.se 0722-42 96 98
Kommande starter
Franska och tyska sektionen
Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt
Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.
Förbereder för högre studier
Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.
Studieresor
På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!
Behörighet
Ansökan
Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Gymnasieexamen
Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.
Ta kontakt med skolan
Recensioner
Snittbetyg: 3,4
Skolan passar dig som lutar åt vänster och det är bra. Vi älskar kommunister och Schill-andan älskar oss för det. Trots detta är Schillerska blandat med bl.a. pretentiösa Majorn...
Jag skulle vilja påstå att Schillerska är en skola för dig som vill vara dig själv. Det är en blandning av elever. Från teater apor till rika ekonomiare. Lärarna är väldigt bra,...
Schillerska gymnasiet i Göteborg
Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...
Mycket stökig skola. Lärare som favoriserar och ger undantag till vissa. Orättvist betygsystem som de utgår från.