👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 307,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 262,5
(medelvärde: 307,7)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med naturvetenskapsinriktning på HTS

Är du intresserad av matematik, biologi, fysik och kemi? Är du studiemotiverad och övertygad om att du vill läsa vidare efter gymnasiet? Vill du ha en utbildning som ger största möjliga valfrihet inför framtiden?

Naturvetenskapsprogrammet är en bred allmänbildande utbildning som öppnar alla möjligheter för fortsatta studier. Du studerar utifrån ett naturvetenskapligt perspektiv och laborationer och experiment är viktiga inslag i utbildningen.

Du kan välja fördjupningskurser i bland annat biologi, fysik, kemi och matematik. Det finns möjlighet att läsa matematik på universitetsnivå. Programmet gör dig behörig och väl förberedd för fortsatta studier inom såväl naturvetenskap som teknik och matematik.

Naturvetenskap

Du får både djupare och bredare kunskaper i fysik (Fysik 2), kemi (Kemi2) och matematik (Matematik 4 och 5). Du kan även välja fördjupningskurser i fysik, kemi och matematik. I årskurs 3 har du möjlighet att läsa högskolematematik i samarbete med Lunds Universitet.

Bred utbildning

Naturvetenskapsprogrammet är en allmänbildande utbilning, som öppnar alla möjligheter för fortsatta studier. Du studerar utifrån ett naturvetenskapligt perspektiv med laborationer och experiment som viktiga inslag i utbildningen. Att ha tillgång till forskning i form av kontakt med forskare och studiebesök på arbetsplatser är en viktig del av utbildningen. Du kan välja fördjupningskurser i bl a fysik, kemi och matematik. Det finns möjlighet att välja matematikkurser på universitetsnivå. Programmet gör dig behörig och väl förberedd för fortsatta studier inom såväl naturvetenskap, teknik, matematik som ekonomi och språk.

Kontakter med arbetslivet

Du kommer att möta många spännande arbetsmiljöer, där naturvetare är verksamma, både inom offentlig verksamhet och på privata företag i Sverige och utomlands. Elever, som tidigare gått på HTS, kommer tillbaka och berättar om sina erfarenheter av studier och arbetsliv.

Samarbete med Lunds universitet

HTS har ett nära samarbete med Lunds Universitet. Våra elever deltar i föreläsningar inom matematik och naturvetenskap på universitetet. Studenter från Lunds Tekniska Högskola hjälper till att träna våra elever i problemlösning i form av SI-lektioner (SI=samverkansinlärning). SI fokuserar på grupporienterat arbete och diskussioner kring svårigheter i matematik och fysik som ett komplement till den ordinarie undervisningen. Elever kan välja att läsa matematik på universitetsnivå redan under gymnasietiden. Forskare inom olika områden kommer på besök för att berätta om sin forskning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Individuellt val

Idrottsutbildning, NIU 

Du kan kombinera Nationell idrottsutbildning, NIU, i fotboll med ditt program. Om du även vill läsa in grundläggande behörighet för högskolestudier, så måste du kontakta en studie- och yrkesvägledare för samtal kring din studieplan, eftersom du måste läsa utökat gymnasieprogram. Det är rektor som beslutar om utökade kurser.

Ta chansen att läsa en kurs i Brand och Räddning

Du kan välja att läsa kursen Brand och Räddning som individuellt val i årskurs 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Haidar
5/5
14 aug 2018
Bästa skolan!! Stolt naturare!

Lärarna är mycket duktiga och proffsiga, väldigt stor skola, underbar miljö att studera i. Ångrar aldrig att jag valde HTS. Om du ska börja i gymnasiet och bor nära Hässleholm, ...

Visa hela
nöjd intare
5/5
23 feb 2016
Studiemotivation

Lärare är jätte engangerad, och på så sätt drar skolan till sig engagerade och seriösa elever. En riktig bra skola och med mysig pluggmiljö.

Hässleholms Tekniska skola
Stobygatan 7
28139 Hässleholm

Välkommen till HTS – Hässleholms Tekniska skola!

HTS präglas av ledorden kunskap, kreativitet och trygghet. Skolan har mer än 100 års erfarenhet av utbildning och undervisning. Vi erbjuder många möjligheter inom program och inriktningar. Skolan är kommunens största gymnasieskola och erbjuder de nationella programmen EK, ES, FS,...

Läs mer om Hässleholms Tekniska skola och visa alla program.

Sponsrad