👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Herrgårdsgymnasiet, i Säffle
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 176,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 120 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 176,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

 Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Är du intresserad av godstransport och hybridteknik? Vill du ha möjlighet att direkt efter utbildningen få arbete i en spännande bransch som är i ständig utveckling? Då är Fordons- och transportprogrammet rätt för dig!

Med en utbildning från Fordons- och transportprogrammet kan du arbeta som bl.a fordonstekniker eller yrkesförare. Under tre år lär du dig att hantera transporter och hur tekniken fungerar i olika fordon

I årskurs 1 startar programmet med kurser i fordonsteknik och branschkunskap.

Transport

På inriktningen Transport får du kunskap inom trafikkunskap, transportsystem och logistik. Du kan efter avslutad utbildning arbeta exempelvis som yrkesförare inom gods- eller persontransporter. Du som väljer inriktningen Transport får en gedigen yrkesförarutbildning som ger dig rätt att framföra tung lastbil med släpvagn. Du får också tillhörande yrkeskompetensbevis som ger dig rätt att köra yrkesmässig trafik. För att kunna lasta och lossa fordon får du möjlighet att erhålla godkända intyg för truck och hjullastare samt fordonsmonterad kran. Du har också möjlighet att skaffa utbildningsbevis för farligt gods (ADR). Dessutom får du möjlighet att uppfylla Trafikverkets krav för arbete på väg.

Praktik (APL)

Under utbildningen får du chansen att praktisera på en eller flera arbetsplatser i minst 15 veckor. Det kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och kommer ge dig erfarenheter och viktiga kontakter som du kommer ha nytta av när du gått färdigt utbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Säffle

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Certifiering

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege

Motorbranschcollege är en certifiering utfärdad av Motorbranschens Arbetsgivareförbund och IF Metall. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i motorbranschen.

Läs mer om Motorbranschcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Herrgårdsgymnasiet
Säffle Gård
66180 Säffle

Herrgårdsgymnasiet är ett yrkesgymnasium med framtiden i sikte!

Beläget i vackra Värmland finner du Säffles stolta yrkesgymnasium. Med anpassad och modern utrustning har vi fokus på dig och din utveckling. Vi vill väcka din nyfikenhet och ge dig rätt möjligheter att lyckas. Detta gör vi b.la genom branschcertifieringar...

Läs mer om Herrgårdsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad