👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: AI och utveckling

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 212,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 212,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

AI och utveckling

AI & utveckling på LBS Kreativa Gymnasiet Kungsbacka

Är du redo att dyka in i en värld där teknik och kreativitet möts? Vår nya utbildning AI och Utveckling är perfekt för dig som vill ligga steget före och är nyfiken på teknologi.  

Att studera utveckling inom ett område som utvecklas så mycket och så snabbt som AI, eller artificiell intelligens, kommer ge dig ett stort försprång för vad vi tror är framtidens mest efterfrågade kunskaper.  

AI är som en superhjärna i datorvärlden. Den kan tänka, lära sig och till och med lösa problem – nästan som en människa, ibland till och med bättre, och definitivt snabbare. Men utan mänskliga kreativa idéer och tankar finns det ingenting för AI att skapa. På LBS utbildning AI och utveckling får du därför utveckla ditt kreativa tänkande och lära dig att använda AI som verktyg för att lösa problem eller generera nya saker – allt från att skapa smarta appar till att hjälpa forskare lösa dagens stora utmaningar.

Du kommer även att studera hur man bearbetar text, bild och programmering med hjälp av AI samt hur du med AI kan använda din kreativitet för att skapa t.ex egna spel eller appar. Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom programmering och webbutveckling samt hur AI kan användas som komplement för att skapa nya kreativa lösningar på morgondagens problem.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: AI och utveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kungsbacka

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: AI och utveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & medieteknik: AI och utveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
LBS Kreativa Gymnasiet Kungsbacka
Nygatan 17
43430 Kungsbacka

LBS Kreativa Gymnasiet Kungsbacka

LBS Kungsbacka är skolan för dig som vill ha en inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång mot dagens kreativa branscher och företag. Du behöver inga...

Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Kungsbacka och visa alla program.

Sponsrad