👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Kommande Öppet hus
26 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 176,6)
Kommande Öppet hus
26 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 176,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad 

Gillar du att arbeta praktiskt och kreativt? Drömmer du om att arbeta som snickare eller kanske vidareutbilda dig till byggnadsingenjör? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig!

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du en praktiskt inriktad utbildning som ger dig ovärderliga färdigheter inom såväl nybyggnation som renovering och anläggningsarbeten. Här får du chansen att lära dig allt från snickeri, murning och måleri till betonggjutning och markarbeten, med hjälp av erfarna lärare och moderna verktyg och tekniker.

Bygg och anläggningsprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet är en ”Branschrekommenderad utbildning” av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN). Det betyder att du kan vara säker på att din utbildning är väl förankrad hos arbetslivet och att du får med dig nödvändiga kunskaper redan från start.

Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) som börjar i årskurs 2 är ett mycket viktigt inslag i utbildningen. Det betyder att du är placerad på en arbetsplats inom ditt yrkesområde, vilket ger dig ovärderliga erfarenheter inom arbetsområdet. På köpet får du också ett kontaktnät som är viktigt när du ska ut i arbetslivet.

Inriktning Husbyggnad

Drömmer du om att bygga framtidens hus och anläggningar? Då är inriktningen Husbyggnad perfekt för dig! Här får du lära dig allt från att bygga helt nytt till ombyggnation och renovering. Du får också erfarenhet av att jobba med spännande projekt som broar och andra viktiga konstruktioner i vårt samhälle.

Efter utbildningen kan du välja en rad olika yrkesvägar – du kan exempelvis bli betongarbetare, glastekniker, golvläggare, murare eller träarbetare. Möjligheterna är många!

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Direkt efter studenten börjar många arbeta som snickare, målare, murare, plåtslagare, anläggningsmaskinsförare, anläggningsarbetare, betongarbetare, murare, målare, träarbetare, järnvägsarbetare, glasmästare eller plattsättare.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Behörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna:

Svenska 2 och svenska 3, alt. svenska som andraspråk 2 och svenska som andraspråk 3
Engelska 6

Två av kurserna kan du läsa inom ramen för individuellt val, men du måste läsa minst en av kurserna som utökat program.

Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad