👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Frisör- och stylistprogrammet

Frisör- och stylistprogrammet, Barberare

Magnus Åbergsgymnasiet, i Trollhättan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
26 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
26 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Frisör- och stylistprogrammet inriktning Barberare

Vill du arbeta i en kreativ miljö där människomöten, färg, form och praktiskt hantverk står i fokus? I samarbete med Svenska Frisörskolan erbjuder vi programmet som kan göra dina frisördrömmar till verklighet!

Frisör- och stylistprogrammet är en yrkesutbildning för dig som vill ha både en praktisk och teoretisk grundläggande utbildning där du får med dig gedigen kunskap och erfarenhet inför arbetslivet. Utbildningen erbjuder ett brett innehåll med vikt på frisörteknik och kundservice. Du kommer att lära dig utföra och sälja frisörbehandlingar av teknisk kvalité för både dam- och herrkunder. Dina praktiskt lagda lektioner kommer du att ha i proffsiga, moderna lokaler i centrala Trollhättan, och övriga lektioner på vår fina nyrenoverade skola Magnus Åbergsgymnasiet.

Inriktning Barberare

NYHET! Väljer du inriktningen Barberare kommer du att bli proffs på att forma, klippa och styla kunders frisyrer och skägg. Du kommer att lära dig om olika verktyg och material i en kreativ och social miljö.

Är du intresserad och vill veta mer om Frisör- och stylistprogrammet, Barberare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Trollhättan

Behörighet

För behörighet till Frisör- och stylistprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Frisör- och stylistprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Frisör- och stylistprogrammet, Barberare

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Frisör- och stylistprogrammet, Barberare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Magnus Åbergsgymnasiet
Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...

Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad