Om utbildningen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.
Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.
Behörighet
Gymnasieexamen
Maja Beskowgymnasiet
Före detta Östra gymnasiet/Fridhemsgymnasiet helrenoveras för att skapa en skola. Skolan som invigdes 2019 heter numera Maja Beskowskolan. Den nya gymnasieskolan med ca 1 000 gymnasieelever kommer att ha en kombination av elitidrott, högskoleförberedande program och yrkesprogram. Jobbar du på skolan och...