👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Olympiaskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

– Upptäck, Utforska, Förändra

Är du fascinerad av vetenskap och globala utmaningar? På naturvetenskapliga programmet djupdyker du i biologi, kemi, fysik och matematik. Här kommer du att utforska hur vetenskap kan lösa klimat- och hälsofrågor. Vill du vara med och skapa en hållbar värld?

Det naturvetenskapliga programmet passar dig som vill utforska vetenskapen och bidra till att lösa världens nästa utmaningar. Programmet ger dig också en bred grund i ämnen som förbereder dig för fortsatta studier på universitet och högskola. För att utveckla din förståelse för din omvärld arbetar vi med experiment, laborationer och teoretiska resonemang. Vi fördjupar dina kunskaper genom äventyrliga exkursioner, både inom Sverige och bortom landets gränser. Du får möjlighet att vara med på spännande studiebesök och inspirerande studieresor för att samla in data, kunskap och idéer för att hantera de internationella kriser vi står inför.  

Inriktning: Natur

Profil: K.R.I.S.

I profilen K.R.I.S. fokuserar vi på hur naturvetenskap kan förebygga och hantera olika kriser som samhället står inför, på såväl lokal som global nivå.

  • Klimat: Vi utforskar klimatförändringarnas påverkan och hur vi kan begränsa dem. Vi lär oss om hållbarhet, klimatanpassning och hur vi kan minska konsekvenserna av klimatkrisen. 
  • Resiliens: Oavsett vilken framtid vi står inför, behöver vi ett motståndskraftigt samhälle. Vi diskuterar internationella relationers roll i arbetet för en hållbar framtid och byggandet av en resilient värld. 
  • Innovation: Tekniska innovationer är en viktig del av ett hållbart samhälle. Genom kreativitet och innovation hittar vi lösningar på gamla och nya problem.  
  • Strategi: Genom modeller och kombinationen av naturvetenskap och samhällsvetenskap formulerar vi strategier för att möta framtidens utmaningar.

Vad kan programmet leda till?

Naturkunskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen har du behörighet och kunskap för högskolestudier inom miljövetare och kemist, men även inom andra områden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Olympiaskolan
Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Olympiaskolan är det självklara förstavalet för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut och bli utmanad – på riktigt. På Olympiaskolan fyller vi din unika...

Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Sponsrad