👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Olympiaskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

– Stärker din position på en konkurrensutsatt internationell marknad

Olympiaskolan lanserar ett banbrytande och unikt Teknikprogram – en spännande satsning för framtidens innovatörer! Tillsammans med lokala IT-företag skapar vi en helt ny utbildning. Vi har fokus på säker utveckling av hård- och mjukvara. I vårt TECH LAB hittar du alla de verktyg som behövs för att kunna designa, utveckla och testa både hård- och mjukvara. 

Vi arbetar tätt med stora internationella bolag med världsledande produkter som Raspberry Pi och Arduino för att ge dig möjlighet att förstå och omsätta kunskaper till innovationer. När du är klar med din utbildning kan du skapa egna lösningar och få dem att kommunicera med molntjänster på ett säkert sätt.

Vi förbereder dig inför högskolestudier och arbetsmarknaden genom att använda de senaste metoderna inom prompt engineering och AI-driven mjukvaruutveckling. Teknikprogrammet förbereder dig för en internationell marknad som skriker efter just din kompetens. 

Vad kan programmet leda till?

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen har du behörighet och kunskap för högskolestudier inom teknik, IT säkerhet, programutveckling, men även inom andra områden.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Olympiaskolan
Södra Stenbocksgatan 75
252 47 HELSINGBORG

Olympiaskolan -  en blandning av tradition och modernitet

Olympiaskolan är det självklara förstavalet för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut och bli utmanad – på riktigt. På Olympiaskolan fyller vi din unika...

Läs mer om Olympiaskolan och visa alla program.

Sponsrad