Om utbildningen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.
Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagning Halland. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieantagning Halland, Nyhems plan 2, 311 35 Falkenberg
Telefon: 0346-88 68 97 (Halmstad, Hylte och Laholm) eller 0346-88 52 08 (Falkenberg och Varberg)
Mejladress: gymnasieantagning@falkenberg.se
En av Sveriges största gymnasieskolor
Peder Skrivares skola är en av Sveriges tio största gymnasieskolor med över 1700 elever och 250 personal. Skolans storlek innebär att de har resurser att erbjuda dig som elev ett rikt utbud av utbildningar och inriktningar samt stor möjlighet till individuella variationer. Skolan...