👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 274,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 274,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, med inriktning Produktionsteknik, är vårt nya program som är för dig som rean nu vet att du kommer att läsa vidare på högskolan direkt efter gymnasiet.

Här inriktar vi oss på teknik och naturvetenskap och du har möjlighet att fördjupa dig inom matematik, fysik, kemi och biologi. I utbildningen ingår också 8 veckors APL – arbetsförlagt lärande, både produktions- och ingenjörsinriktad.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Perstorp

Praktik på riktigt 

Praktik och studiebesök är viktiga delar av utbildningen. Din APL gör du på nationella och internationella företag med stora möjlighet att knyta framtida kontakter.

Lätt att få sommarjobb

Du får under utbildningen grunderna i yrket processoperatör vilket gör att du har möjlighet att sommarjobba och tjäna pengar under din utbildning på högskolan.

Samarbete med internationella företag

Vi jobbar nära flera globala företag i branschen, vilket gör skolan till en språngbräda in i sommarjobb, praktikplats och jobb – både i Sverige och utomlands.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

3D-modellering

I kurserna CAD1 och CAD2 får eleverna möjlighet att fördjupa sig i världen av datorstödd konstruktion (CAD) genom att skapa imponerande 3D-modeller och sammanställningar. Under dessa kurser utvecklar eleverna färdigheter inom CAD-programvaror och lär sig grunderna i att skapa detaljerade och noggranna konstruktioner.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Perstorp Tekniska Gymnasium
Hässleholmsvägen 8
28480 Perstorp

Teknik är framtiden!

Teknisk kompetens är framtidens bristvara inom alla branscher. Pluggar du El- och energiprogrammet eller Industritekniska programmet på Perstorp Tekniska Gymnasium så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad. Ingår hög lön och spännande arbete i dina framtidsdrömmar är skolans program...

Läs mer om Perstorp Tekniska Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad

En bred utbildning

Teknikprogrammet är programmet där du får utveckla din kreativitet och entreprenörskap i spännande projekt som kan leda till deltagande i innovationstävlingar. Utbildningen är bred och leder till behörighet för hela högskolan med utbildningar inom teknik, medicin, naturvetenskap, ja, vad du än önskar.

Vad kan jag läsa vidare till direkt efter gymnasiet?

Utbildningen är ett studieförberedande program och efter gymnasiet kan du söka till vilken utbildning du vill! Läser du mer matematik och fysik har du full behörighet till ingenjörsutbildningarna. Lägger du till biologi kan du söka till yrken inom medicin som läkare, tandläkare och veterinär.