Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad
Bygg och Anläggning: Husbyggnad
Om du vill arbeta med hela kroppen och har en vilja och driv att skapa något från grunden så är snickare ett yrke som skulle passa dig perfekt.
Inriktningen riktar sig till dig som vill ha en stor variation i ditt yrke och tycker det är roligt att arbeta fysiskt och ta ansvar. Som snickare får du arbeta både med stort och smått, från att renovera den lilla lägenheten till att bygga ditt egna hus. Du kommer att få lära dig olika moment från hur du bygger en grund till att slå i sista spiken i listen. Du arbetar tätt med andra människor, det är därför viktigt att du är serviceinriktad och gillar att samarbeta.
En viktig del inom utbildningen husbyggnad kretsar kring att bygga stabila stommar för ytterväggar, tak och golv på ett korrekt sätt. Du får lära dig isolera, bygga kök, beklä väggar och tak både invändigt och utvändigt med ytter- och innerpaneler. Som snickare får du en stor variation av arbetsuppgifter och du kan jobba både inne och ute.
Kort om Husbyggnad
-
Du får kunskaper om ritningsläsning, hållfasthetslära, arbetsmiljö och eget företagande.
-
Vi går igenom alla moment som finns när man bygger en villa.
-
Du får arbetskläder och de grundläggande verktyg som behövs inom ditt yrke när du börjar hos oss.
-
Genom praktiken kommer du ut i arbetslivet på riktigt vilket även ger dig ett brett kontaktnät inom branschen med värdefulla referenser.
-
Du får väldigt goda jobbchanser och blir eftertraktad på arbetsmarknaden
Högskolebehörighet
Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.
Kommande starter
Behörighet
Videoreportage
Ansökan
Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se
Få kontakt med skolan
Välkommen till Praktiska Gymnasiet Linköping
Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...
Läs mer om Praktiska gymnasiet Linköping och visa alla program.
Certifiering
Branschrekommenderad skola
Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.
Läs mer om Branschrekommenderad skola här!