Om utbildningen
Samhällsvetenskap - FLEX på Rodengymnasiet
Samhällsvetenskap FLEX är Rodengymnasiets särskilda inriktning för elever med diagnos inom autismspektrum.
För vem?
Samhällsvetenskap FLEX är anpassad för dig som har en AST-diagnos t.ex. Aspergers syndrom eller autism. Verksamheten passar dig som vill gå ett högskoleförberedande program och behöver tydlighet, struktur och ett lugnt sammanhang för att orka med skoldagen.
FLEX står för att verksamheten är flexibel. Vi strävar mot att anpassa oss efter varje elevs behov.
Var?
Våra nyrenoverade lokaler ligger i en avskild del av Rodengymnasiet, i samma flygel som matsalen men med egen ingång utifrån. Här finns fyra klassrum, några grupprum, ett uppehållsrum, kapprum och toaletter. Det finns även möjlighet att äta lunch i ett mindre rum, för dig som har svårigheter att äta i matsalen.
Hur?
Varje klass har ett hemklassrum där den mesta undervisningen sker. Som elev har du en egen arbetsplats. Ämneslärare från samhällsvetenskapsprogrammet undervisar dig hos oss och klassens mentor finns med under hela skoldagen.
Hösten 2017 tog vi emot våra första elever i årskurs 1. De kommande åren kommer vi att ta emot tio nya elever per år för att så småningom ha tre årskurser med tio elever i varje årskurs.
FLEX-kurser
Inom samhällsvetenskap FLEX kommer du att läsa de kurser som ingår i inriktningen samhällsvetenskap. Du kommer att studera samhällsutveckling i Sverige och omvärlden samt hur vi kan påverka och påverkas av samhället.
I kurserna kommunikation och pedagogiskt ledarskap får du, utifrån dina egna förutsättningar, träna förmågor som är viktiga i arbetslivet. Det handlar om att bli bättre på att kommunicera, samarbeta och planera samt att göra medvetna val.
Programfördjupning och Individuellt val
Du kommer också att kunna väja en av åtta olika kurser som programfördjupning och ytterligare två kurser som individuellt val. Du kan t.ex. välja matematik, webutveckling och programmering om du är intresserad av att vidareutbilda dig inom IT.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, AST
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se
Kontakta skolan
Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!
Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...