👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Frisör- och stylistprogrammet

Frisör- och stylistprogrammet, Frisör

S:t Martins gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Frisör- och stylistprogrammet

Frisör- och stylistprogrammet är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

På vår frisörutbildning får du grundläggande kunskaper och färdigheter i frisöryrkets olika delar. Ni erbjuds invalskurs inom keratinbehandling och lashlift. Utbildningen varvar med både praktiska och teoretiska kunskaper.

I årskurs ett kommer du att få lära dig grunderna i frisörteknik på dockor som är bland annat klippning, styling och uppsättning. Vi lägger stort fokus på service och bemötande som du har med dig på arbetsplatsförlagd lärande (APL) genom att bland annat tvätta håret på varandra. Du får även lära dig grunderna i färgläran i teoretiskt och praktiska moment.

I årskurs två får du lära dig mer avancerade klipp- och färgtekniker och kommer då även att arbeta på modeller i vår skolsalong.

I årskurs tre fördjupar du dig och arbetar med alla moment mycket mer på modeller.
Varje år får vi besök av professionella frisörer och färgtekniker som håller kurser i skolans salong för att du ska få fördjupning eller de senaste i branschens trender.

Arbetsplatsförlagd lärande (APL)

Vi har ett gott samarbete med branschen och under hela utbildningstiden har du APL under minst 15 veckor. Du kommer att få praktisera på frisörsalong där du kan skapa framtida kontakter i branschen. Många får erbjudande om jobb under studietiden och som kan leda till en anställning efter utbildningen.

Skolans Frisörsalong

I skolans öppna och fina frisörsalong tar eleverna emot kunder för olika behandlingar. Boka din tid hos oss via frisörlärarnas E-mail adresser under relaterat innehåll.

Är du intresserad och vill veta mer om Frisör- och stylistprogrammet, Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Höst

  • Klassrum
  • Sundbyberg
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Frisör- och stylistprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Frisör- och stylistprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Frisör- och stylistprogrammet, Frisör

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Frisör- och stylistprogrammet, Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
S:t Martins gymnasium
Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

S:t Martins gymnasium

S:t Martin är Sundbybergs kommunala gymnasieskola. På skolan går cirka 300 elever, vi erbjuder så väl högskoleförberedandeprogram som yrkesförberedandeprogram samt alla IM-program. Lärarna är legitimerade, erfarna och skickliga i sina ämnen. Alla som jobbar på S:t Martin har ett stort...

Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Melis
5/5
23 jan 2023
Recension

Mina absolut 3 bästa år! Hittat så många nya vänner och fått en sjukt bra utbildning! Tipsar alla som vill bli frisörer att gå här!

Sponsrad