👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Introduktionsprogram

Introduktionsprogram, Språkintroduktion

S:t Martins gymnasium, i Stockholm (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
19 november, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram, Språkintroduktion

För eleverna på språkintroduktionen ligger tyngdpunkten i det svenska språket. Eleverna fokuserar på Svenska som andraspråk (SVA) och kompletterar med andra grundskoleämnen. I och med elevens utveckling minskas inslaget av SVA till förmån för ytterligare andra ämnen.

Skolan erbjuder eleverna modersmål och studiehandledning där det önskas och anses gagna elevernas mål. Eleverna arbetar alltid mot sina individuella studieplaner och oftast mot behörighet. Vissa inslag av praktik eller motivationshöjande insatser kan förekomma.

Teman

Hos oss på S:t Martins gymnasiums inriktning Språkintroduktion använder vi oss av temaarbete för att väcka elevens lust till inlärning samt ge helhet och sammanhang till studierna i svenska. Vårt temaarbete är inne på sitt andra läsår på S:t Martins gymnasium.

Varje tema är fyra till fem veckor långt och har rubriker som: Hjältar, Gör din röst hörd, Leva livet och Framtid. I viss mån färgas även andra kurser in i arbetet som i terminens första tema om hjältar där eleverna fick integrerad kunskap genom kurserna idrott och hälsa samt historia.

Temat avslutades med en heldag för samtliga elever där S:t Martins olympiska spel gick av stapel på Sundbybergs idrottsplats. Genom temaarbetet kan vi på ett roligt och kreativt sätt visa eleven på olika sätt att arbeta och redovisa. Eleverna visar att de gillar arbetssättet genom vår höga närvaro och höga omdömen på utvärderingarna.

Resor – Ett tema om identitet och närmiljö

Årets andra tema har handlat om identitet. Innehållet har varierat som alltid mellan de olika grupperna på skolan.

Vår grundgrupp arbetat mycket med sin väg till Sverige och livets träd medans preparand och fortsättningsgruppen i språk arbetat med Sundbybergs närmiljö i samhällskunskap och historia.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, Språkintroduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Sundbyberg

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram, Språkintroduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, Språkintroduktion så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
S:t Martins gymnasium
Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

S:t Martins gymnasium

S:t Martin är Sundbybergs kommunala gymnasieskola. På skolan går cirka 300 elever, vi erbjuder så väl högskoleförberedandeprogram som yrkesförberedandeprogram samt alla IM-program. Lärarna är legitimerade, erfarna och skickliga i sina ämnen. Alla som jobbar på S:t Martin har ett stort...

Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Sponsrad