👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Sollefteå Gymnasium, i Sollefteå
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 247,5
(medelvärde: 270,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 247,5
(medelvärde: 270,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

En kraftfull framtid

Det här lär du dig på el- och energiprogrammet:

Du lär dig hur apparater och elektriska maskiner fungerar. Du får lära dig om hur man producerar el, hur man kan installera system för el och om hur el, energi och vatten överförs.

Du lär dig också om automatiserade funktioner (uppgifter som utförs av maskiner), dator- och kommunikationsteknik såsom IT-nätverk och datorprogrammering.

Du får lära dig att lösa elektriska problem i människors hem och jobba med felsökning samt installation.

Du får även studera arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Energiteknik

Energiteknik ska ge kunskaper i att genomföra drift- och underhållsarbeten samt servicefunktioner inom energi-, miljö- och vattenteknikbranscherna samt processbaserade branscher. Efter genomförd utbildning kan du jobba som drift- och underhållstekniker, driftoperatör, vattenmiljötekniker eller laborant.

APL (arbetsplatsförlagd utbildning) Minst 15 veckor av utbildningen sker på en arbetsplats. APL är en viktig del av utbildningen som ger dig en bra förberedelse för kommande yrkesliv.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollefteå

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sollefteå. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Söderleden 9 881 35 Sollefteå
Telefon: 0620-68 24 67
Mejladress: carola.adolfsson@solleftea.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Sollefteå Gymnasium

Sollefteå Gymnasium - en flexibel gymnasieskola med många kombinationer.

Här studerar cirka 750 elever på 11 olika program och många fler inriktningar. Alla kan få högskolebehörighet Oavsett vilket program du väljer så hjälper vi dig att få grundläggande högskolebehörighet även på yrkesinriktade program. Om du vill. Det gäller bara...

Läs mer om Sollefteå Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad