👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Besöksdag
30 oktober, 2024 09:30
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Besöksdag
30 oktober, 2024 09:30
(+ Läs mer )
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Lantbruk på Naturbruksprogrammet på Strömma Naturbrukscentrum

På inriktningen Lantbruk får du en omfattande och bred utbildning inom lantbruk. Du får lära dig om djursköt­sel, utfodring, djurhälsa, stallrutiner och journalföring.

Du utbildas i hantering maskiner av olika slag. Du lär dig om olika användningsområden och körteknik med alla maskiner som förekommer i jordbru­ket samt olika redskap. Du lär dig från grunden hur de olika maskinerna fungerar, även att serva och reparera dem. Du får goda kunskaper, både praktiskt och teoretiskt, om växtodling. Du får utbildning i både ekologisk och traditionell odling. Du läser även kurser som Byggnadsunderhåll och Företagsekonomi.

Tillsammans med lärare och instruktörer jobbar du med alla förekommande arbetsuppgifter, bland annat sådd och skörd samt i våra djurstallar. Under utbildningens gång finns flera val så du kan rikta in dig mot det som intresserar dig mest. Under din APL (praktik) kommer du ut på olika gårdar och får fördjupande praktiska kunskaper.

Beroende på hur du väljer kurser kan du efter avslutad utbildning arbeta som djurskötare, maskinförare, maskinmekaniker eller lantbrukare, som anställd eller egenföretagare. Du kan också få behörighet och en bra grund för att läsa vidare till exempelvis lantmästare, veterinär, AGRO-tekniker eller agronom.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sätila

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Strömma Naturbrukscentrum
Strömma Naturbrukscentrum
51199 SÄTILA

Strömma Naturbrukscentrum

Vi är ett naturbruksgymnasium med riksintag för dig som är intresserad av djur, natur och teknik. På vår skola erbjuder vi: Inriktning Lantbruk Inriktning Djurvård Inriktning Hästhållning Du kan välja till kurser för naturvetenskaplig behörighet. Förutom det som ingår på en...

Läs mer om Strömma Naturbrukscentrum och visa alla program.

Sponsrad