👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Upplands-Brogymnasiet, i Upplands-Bro (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 189,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 189,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du köra riktigt stora och moderna anläggningsmaskiner och komma igång och jobba direkt efter gymnasiet? Vill du arbeta i en bransch som söker hundratals nya medarbetare varje år? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet nåt för dig!

Bli proffs på att köra maskiner

Här får du lära dig maskinföraryrket precis som det ser ut i arbetslivet. Du kommer bli proffs på att hantera situationer du kan komma att stå inför som maskinförare. Det kan exempelvis vara att anlägga husgrunder och vägar, lasta grus och flytta byggmaterial. En stor del av skoltiden får du tillbringa i hytten och skolan har ofta tillgång till den senaste modellen av varje maskintyp.

För att utbildningen ska hålla högsta kvalitet och möta arbetsgivarnas krav ansvarar ME, Maskinentreprenörerna, för den yrkesinriktade delen av programmet. ME är landets ledande bransch- och arbetsgivarorganisation för maskinentreprenörer och driver utbildningen på entreprenad.

Spännande arbetsmoment, praktik och personlig utveckling

Du får lära dig många spännande arbetsmoment, får värdefulla kontakter och bästa möjliga personliga utveckling. För att lyckas med det har vi hög lärartäthet och mycket kontakt med branschen genom långa praktikperioder och bra övningsområden. Redan i tvåan får du träna på att köra grävmaskin och hjullastare och du får jobba med uppgifter nära verkligheten. När utbildningen är klar får du din yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet (om du valt till de ämnena). Du som är snabb kan till och med ta ditt B-körkort på skoltid. Maskinförarutbildningen är också en bra grund om du vill gå vidare till andra yrken i branschen.

Lärarna kan branschen

Utbildningen är uppdelad i två delar, där ME och Upplands-Brogymnasiet ansvarar för varsin del. De gymnasiegemensamma ämnena, som exempelvis svenska och matematik, läser du vissa dagar i veckan i gymnasieskolans lokaler i Kungsängen, tillsammans med engagerade och kunniga lärare.

Den yrkesinriktade delen av utbildningen är förlagd till Dragrännans industriområde i Bålsta i helt nybyggda lokaler. Här är det yrkeslärare och instruktörer med lång erfarenhet och gedigna ämneskunskaper som hjälper dig att nå dina mål utifrån ME:s pedagogiska modell, som innebär en stor del praktiskt lärande på några av de företag som skolan har kontakt med.

Spännande praktik

I utbildningen ingår minst 15 veckor APL, arbetsplatsförlagd utbildning. Under praktikperioderna kommer du vara med om en rad spännande projekt som praktikföretagen erbjuder. ME:s position i branschen ger bra praktikplatser till alla elever, något som blir en viktig inkörsport till yrkeslivet efter skolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Upplands-Brogymnasiet
Skolvägen 24
196 34 Kungsängen

Vi skapar möjligheter!

Upplands-Brogymnasiet ligger i Kungsängen, ca 25 minuter med pendeltåg från Stockholm city. Våra utbildningar ger en bra grund att stå på oavsett om man vill börja plugga eller jobba efter studenten. Skolan erbjuder nio nationella program, både högskoleförberedande och yrkesprogram,...

Läs mer om Upplands-Brogymnasiet och visa alla program.

Sponsrad