Om utbildningen
Älskar du god mat? Skulle du vilja ha ett jobb med högt tempo och utrymme för kreativitet? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammet rätt steg för dig.
Här utvecklar du färdigheterna och kunskaperna som gör dig till en framgångsrik kock. Förutom matlagning lär du dig bakning, servering och alla delar runtom hantverket som tillhör yrket – exempelvis försäljning, service, hygien och näringslära.
Mer än 50 % på en arbetsplats
Vi på Yrkesgymnasiet är övertygade om att man lär sig bäst genom att jobba. Därför får du vara lärling på en arbetsplats mer än halva gymnasietiden. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande (APL) och är ett grymt sätt att lära dig yrket, få in en fot i branschen och knyta kontakter.
Efter gymnasiet
Du kan direkt börja jobba inom den breda restaurangbranschen exempelvis som kock, servitör/servitris eller bagare.
Utbildningsresa
Tillsammans med dina kurskamrater får du åka på en utbildningsresa i Europa. Under resan får du lära dig om internationella matkulturer och uppleva hur restaurangbranschen fungerar i andra länder.
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
Välkommen till Yrkesgymnasiet!
Yrkesgymnasiet är skolan som utbildar morgondagens yrkesproffs. Genom ett effektivt upplägg där du dels är lärling på en arbetsplats, dels får yrkesanpassad undervisning i skolan får du alla förutsättningar för ett framgångsrikt yrkesliv – och det fort. Hela 9 av...