👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Filtrera efter
Program
Måleri
Plats
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 55 träffar
1
2
3
Annonser

Fler kategorier inom Måleri

Populära platser

Reportage inom Måleri

Jämtland Gymnasium presenterar Humanistiska programmet!

Jämtlands Gymnasium presenterar Vård- och omsorgsprogrammet!

Mer om Måleri 

Inriktningen Måleri är för dig som vill ha ett rörligt jobb, där du får jobba fysiskt med att måla och tapetsera. Måleriyrket är ett varierande yrke där du får utvecklas. På inriktningen Måleri får du kunskap i att planera och utföra olika typer av målningar på alla olika sätt, du får också kunskaper av olika uppsättning av olika material du klär väggarna med. Du får också lära dig om färgens estetiska och skyddande värden. Efter en Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri kan du jobba som byggnadsmålare.

Ett yrkesprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri är ett yrkesförberedande program men du har möjlighet att läsa till ämnen för att bli behörig till högskola och universitet. Under utbildningen kommer du också praktisera i minst 15 veckor.

Måleriyrket är ett fritt och skapande arbete med eget ansvar. Under utbildningen kommer du få kunskaper om vilka utmaningar din framtida yrkesroll har och vad som krävs för att du ska få anställning och sköta den.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Måleri är en av många inriktningar på Bygg- och anläggningsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet är för dig som vill arbeta inom husbyggnad, anläggning, måleri eller plåtslageri, jobba som till exempel snickare, målare, murare, jobba med plåtslageri eller anläggningsmaskinsförare i framtiden. Alla dessa arbeten har en central roll i samhället.  

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig kunskaper och byggnation och anläggning, lär dig om branschen och dess yrken, hur man driver ett eget företag och lagar och regler om arbetsförhållanden, riskbedömningar osv.

 Här kan du läsa mer om yrket som målare och hur man blir målare

Källa: Skolverket