Om utbildningen
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri
Gillar du att arbeta praktiskt och kreativt? Drömmer du om att arbeta som snickare eller kanske vidareutbilda dig till byggnadsingenjör? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig!
På Bygg- och anläggningsprogrammet får du en praktiskt inriktad utbildning som ger dig ovärderliga färdigheter inom såväl nybyggnation som renovering och anläggningsarbeten. Här får du chansen att lära dig allt från snickeri, murning och måleri till betonggjutning och markarbeten, med hjälp av erfarna lärare och moderna verktyg och tekniker.
Bygg och anläggningsprogrammet på Magnus Åbergsgymnasiet är en ”Branschrekommenderad utbildning” av Byggnadsindustrins yrkesnämnd (BYN). Det betyder att du kan vara säker på att din utbildning är väl förankrad hos arbetslivet och att du får med dig nödvändiga kunskaper redan från start.
Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) som börjar i årskurs 2 är ett mycket viktigt inslag i utbildningen. Det betyder att du är placerad på en arbetsplats inom ditt yrkesområde, vilket ger dig ovärderliga erfarenheter inom arbetsområdet. På köpet får du också ett kontaktnät som är viktigt när du ska ut i arbetslivet.
Inriktning Måleri
På inriktningen måleri får du lära dig att behandla och måla både invändiga och utvändiga ytor. Du får även lära dig att sätta upp olika väggbeklädnadsmaterial, som till exempel tapeter och våtrumsmattor och lära dig mer om färgers olika egenskaper och deras estetiska och skyddande värden. Låter det som något för dig? Välj då inriktningen Måleri!
Arbete efter genomförd utbildning
Direkt efter studenten börjar många arbeta som snickare, målare, murare, plåtslagare, anläggningsmaskinsförare, anläggningsarbetare, betongarbetare, murare, målare, träarbetare, järnvägsarbetare, glasmästare eller plattsättare.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri
Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se
Behörighet
För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna:
Svenska 2 och svenska 3, alt. svenska som andraspråk 2 och svenska som andraspråk 3
Engelska 6
Två av kurserna kan du läsa inom ramen för individuellt val, men du måste läsa minst en av kurserna som utökat program.
Kontakta skolan
Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan
Här finns den större skolans möjligheter, med de lilla skolans trygghet. Här blir du så mycket du kan! På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller som tillsammans skapar framtidens arbetsmarknad. Vi har ett stort...