👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Lärling

Arlandagymnasiet, i Märsta
Kommande Öppet hus
26 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
29 januari, 2025 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
29 april, 2025 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
26 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
29 januari, 2025 18:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
29 april, 2025 18:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Restaurang och livsmedelsprogrammet inriktning kök och servering på Arlandagymnasiet

Plugga kök och servering på Arlandagymnasiet!

Har du ett intresse för matlagning och vill jobba inom restaurangbranschen som kock eller med servering? Då kan du plugga restaurang och livsmedelsprogrammet med inriktning kök och servering på Arlandagymnasiet.

Inriktning kök och servering

På inriktningen kök och servering på restaurang och livsmedelsprogrammet kommer du som elev att få lära dig grunderna för en framtida karriär i restaurangbranschen. Du kommer att få kunskaper om mat och dryck, servering samt kunskaper i att driva egen restaurang. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Matlagning
  • Drycker
  • Drycker och ansvarsfull alkoholservering
  • Livsmedels- och näringskunskap 
  • Entreprenörskap

Jobba i skolans egen restaurang

Arlandagymnasiet driver sin egen restaurang Hyllan som är öppen både för skolans elever och för allmänheten. Som elev kommer du att ha möjlighet att jobba i restaurangen och servera mat och ta hand om gästerna. Du kommer att få mycket bra erfarenhet och lära dig hur det är att jobba i restaurangbranschen. Efter studenten är det värdefullt att kunna visa upp för din potentiella arbetsgivare att du har erfarenhet ifrån en riktig restaurang.

Praktisera på företag

Förutom skolans egen restaurang så kommer du även att ha möjlighet att praktisera under femton veckor på ett riktigt företag. Under praktiken så kommer du att bli tilldelad en handledare som kommer att vägleda dig i ditt arbete. Tanken är att du ska få prova på olika arbetsuppgifter och knyta viktiga kontakter inför framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Lärling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Lärling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering: Lärling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Arlandagymnasiet
Vikingavägen 2
195 85 Märsta

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...

Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Sponsrad