Om utbildningen
Kök och servering
Du kan läsa utbildningen både som yrkesprogram och lärlingsutbildning. Vill du jobba i en växande framtidsbransch med stora utvecklingsmöjligheter? Söker du en praktisk och kreativ gymnasieutbildning? Då är Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Kök & servering ett bra val!
På Ester Mosessons gymnasium lagar du mat för restaurang eller måltidsindustrin. Du kan också få servera mat och dryck och ge service åt gäster. Du utbildas både på plats på skolan på Lindholmen, och på olika företag genom ditt arbetsplatsförlagda lärande.
Gör praktik utomlands
Vill du lära dig om andra länders kulturer samtidigt sim du får fördjupade kunskaper inom kök och servering? Då kan du få göra praktik utomlands genom Ester Mosessons gymnasiets kontakter runtom i Europa. Skolan har ett stort nätverk med skolor och arbetsgivare i många olika länder och har jobbat med elevutbyten sedan 1995.
Exempel på arbetsplatser du kan jobba på efter utbildningen
- Á la carte restaurang
- Lunchrestaurang
- Måltidsservice/storkök
- Café
Exempel på vidareutbildning inom branschen
- Köksmästare
- Sommelier
- Restaurangchef
- Hovmästare
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
Välkommen till Ester Mosessons gymnasium – Din väg till framtidens jobb!
Ester Mosessons är skolan för dig som vill arbeta inom besöksnäringen. Här kan du läsa Restaurang- och livsmedelsprogrammet eller Hotell- och turismprogrammet. Vill du bli reseledare, stjärnkock, bartender, hotellreceptionist eller konditor? Här får du en bra utbildning med mycket praktiskt arbete och...