Sök utbildning 👉
RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), E-sport

Kommande Öppet hus
28 oktober, 2024 09:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
28 oktober, 2024 09:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

e-sport hagströmska

E-sport NIU på Hagströmska Gymnasiet

Hos oss får du inte bara chansen att utveckla ditt spelande, du får också hjälp att bygga upp både den fysiska och mentala styrkan som krävs för att satsa på din e-sport.

Utbildningen inom E-sport på Hagströmska Gymnasiet är uppbyggd på tre ben. Fysisk träning, mental träning och teori samt gaming. Samtliga idrottare kommer att få ett individanpassat fysupplägg. Några kan behöva mer styrka, andra mer kondition, för att möjliggöra optimal prestation inom sin e-sport. Den mentala träningen och spelteorin kommer befintliga tränare på Hagströmska att ansvara för tillsammans med gästföreläsare, där en del kommer att vara internationella.

Träningen

Spelandet äger rum på skolan där vi har bra gamingdatorer och utrustning från Xtrfy. Tillsammans med din erfarna tränare lägger du upp ett träningsprogram för ditt valda spel och sätter upp mål att jobba för varje termin. Den fysiska träningen sker tillsammans med Hagströmskas fystränare Niclas Mårtensson. Niclas är även ledaren för de individuella idrotterna.

E-sport kan kombineras med samtliga gymnasieprogram som Hagströmska Gymnasiet erbjuder och vi erbjuder således en unik möjlighet för elever att kunna satsa på både sitt skolarbete och sin valda e-sport.

Vår tränare

Mats har jobbat inom e-sporten sedan 2007, med både management och coachning. På senare år har han jobbat mycket med streaming och varit en flitigt anlitad expertkommentator inom spelen Dota 2 och CS:GO.

Som e-sportselev får du

  • Välja den e-sport du vill och får en individuell utvecklingsplan utifrån dina mål och förutsättningar som utvärderas/omarbetas under din tid hos oss.
  • Träna upp till 9 timmar per vecka på skoltid.
  • Erfarna och engagerade tränare i både e-sport och fysisk träning
  • Möjligheten att kombinera din e-sport med samtliga av våra program.
Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), E-sport , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), E-sport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), E-sport så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 62 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

På Hagströmska gymnasiet i Falun samlas idrottare från hela landet i en unik tränings- och studiemiljö. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp och...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad