👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Jacobsskolan, i Hässleholm
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 170,3)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 102,5
(medelvärde: 170,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

barn- och fritidsprogrammet jacobsskolan

Barn- och fritidsprogrammet, inriktning, Pedagogiskt och socialt arbete på Jacobsskolan

Är du intresserad av pedagogik? Vill du lära dig mer om att samarbeta och bemöta andra människor? Vill du se människor utvecklas?

Då är Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Socialt arbete på Jacobsskolan rätt val för dig!

Det här lär du dig på Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med lärande och utveckling inom förskola, skola och fritidshem samt inom social verksamhet, idrottsverksamhet och kultur- och fritidsverksamhet. Du får kunskaper om att arbeta med människor i olika åldrar och med olika förutsättningar. Andra viktiga inslag är att du lär dig om hur vi fungerar tillsammans i grupp och om människors behov och utveckling. Du tränar dig i att agera inför andra och att ta ansvar för dina studier. Under dina tre år på gymnasiet ställs höga krav på din personliga utveckling, allt det här för att du ska kunna bli en så bra ledare som möjligt.

Välj inriktning Socialt arbete - två profiler

Profilen mot personlig assistent ger dig kunskaper om sociala processer och förhållanden samt om olika människors uppväxtvillkor. Du får en yrkesexamen och kan sedan få anställning som personlig assistent eller elevcoach.

Profilen mot väktare ger dig kunskaper om rättsvård, bevakningsjuridik, tekniska hjälpmedel för övervakning och bevakning samt bemötande av människor i olika situationer. Du får en yrkesexamen och kan sedan få anställning som väktare. 

Praktik ingår

Arbetsplatsförlagt lärande  (APL) är ett uppskattat inslag i din utbildning. Du har APL under 15 veckor fördelat under alla tre årskurserna. Det finns möjligheter att göra denna i olika delar av Sverige och även utomlands.

Anledningar till att du ska välja Barn- och fritidsprogrammet

  • Du vill jobba med människor som är i alla åldrar
  • Du vill få mer kunskap om pedagogiskt arbete
  • Du vill få en ledarskapsutbildning
  • Du vill utveckla din sociala kompetens
  • Du får planera och arrangera aktiviteter för förskolor, skolor, friskvårdsverksamheter och omsorgsverksamhet
  • Utbildningen leder till en yrkesexamen
  • Du får en bra grund för vidare studier till bland annat lärare, förskollärare, polis, eller socionom
  • Du får göra APL (praktik) under alla tre gymnasieåren
Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Jacobsskolan
Stobyvägen 6
28140 Hässleholm

Välkommen till Jacobsskolan i Hässleholm

Jacobsskolan i Hässleholm är en yrkesinriktad gymnasieskola med fräscha renoverade lokaler. Efter studier hos oss är eleven anställningsbar eller förberedd för vidare studier. Jacobsskolan ligger centralt i Hässleholm och Hässleholm är en knutpunkt vilket gör det enkelt för dig som...

Läs mer om Jacobsskolan och visa alla program.

Sponsrad