Om utbildningen
Är du social, tycker du om att leda och hjälpa barn och unga, och har du hjärtat på rätt ställe?
Då kan barn och fritidsprogrammet med yrkesutgång pedagogiskt arbete passa dig!
Programmet passar dig som har lätt för att samarbeta och att anpassa dig efter olika situationer och olika människors behov. Yrkesutgång pedagogiskt arbete passar dig som vill hjälpa barn och unga att utvecklas och nå sin fulla potential.
Inriktning pedagogiskt och socialt arbete
Hos oss läser du barn och fritid med inriktning pedagogiskt och socialt arbete. Du lär dig att bemöta människor i olika åldrar och i olika situationer. Du läser kurser inom bland annat pedagogik, hälsa och ledarskap. Du övar på att pedagogiskt kunna leda andra människor i rätt riktning och på att samarbeta.
Följ med på en upplevelseresa år två!
År två åker vi på en gemensam resa för att uppleva vad Sverige har att erbjuda. Vi har roligt, upplever äventyr och får minnen för livet. Samtidigt lär du dig om hur natur och kultur kan användas som rekreation för olika människor.
Välj en yrkesutgång år tre
Inom yrkesutgången barnskötare specialiserar du dig på barn och unga och deras utveckling. Inom yrkesutgången personlig assistent lär du dig mer om de behov som personer med funktionsnedsättningar kan ha.
Lär dig från praktik i arbetslivet - kanske utomlands?
Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du gör praktik i arbetslivet (APL) för att prova på det du lär dig på riktigt. Samtidigt lär du dig hur det fungerar på en arbetsplats och knyter värdefulla kontakter för framtiden. Din praktikplats kan t.ex. vara på förskola, på grundskola/fritidshem, eller i daglig verksamhet/gruppboende för funktionsnedsatta personer. Vår ambition är även att kunna erbjuda några elever möjlighet att göra delar av sin praktik utomlands.
Lärling eller skolförlagd? Du väljer!
Du som väljer att läsa barn och fritid som skolförlagd utbildning gör minst 16 veckor praktik i arbetslivet. Läser du istället som lärling är minst halva din utbildningstid praktik. På krokslattsgymnasiet.se hittar du fördjupad information om skillnaden mellan att läsa som skolförlagd och lärling.
Detta kan du jobba med
Efter avslutad utbildning får du en yrkesexamen. Beroende på vilken yrkesutgång du väljer kan du direkt börja jobba som barnskötare på förskola, som elevassistent i skola, alternativt som stödassistent, inom gruppboenden eller daglig verksamhet.
Du kan också läsa vidare på högskola
På Krokslättsgymnasiet är grundläggande högskolebehörighet inbyggd din utbildning, så att du efter examen kan läsa vidare till yrken som t.ex. förskolelärare, socionom, lärare, polis eller psykolog. Att arbeta några år efter studenten för att sedan läsa vidare är ett populärt och praktiskt sätt att tjäna egna pengar, få arbetslivserfarenhet, och samtidigt få tid att fundera på vad du vill göra i framtiden.
Vård- och omsorgscollegediplom
Barn och fritidsprogrammet med yrkesutgången personlig assistent ingår i vårt vård- och omsorgscollege, vilket är en garanti att din utbildning håller riktigt hög kvalitet. Efter examen får du ett diplom som visar att du har studerat hos en certifierad utbildare.
Vill du veta mer? Kom på Öppet hus på Krokslättsgymnasiet!
Kommande starter
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
Satsa på ett yrkesprogram. Få omväxlingen och inspirationen du behöver i vardagen.
Få värdefulla yrkeskunskaper du kommer ha nytta av hela ditt liv, oavsett om du börjar jobba direkt eller väljer att läsa vidare. På Krokslättsgymnasiet får du alla möjligheter att nå just ditt mål! Funderar du på jobb direkt efter gymnasiet?...