👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 224,5)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2024)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 224,5)

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Läs Barn- och fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt och socialt arbete

Det här är är ett yrkesprogram för dig som gillar att leda, stödja och motivera andra människor inom olika områden. Här får du lära dig varför vi människor känner, tänker och beter oss som vi gör.

Eftersom möten med andra människor är grunden i många yrken, tränar vi mycket på samarbete och kommunikation. Utbildningen fokuserar på förskola, skola, social omsorg samt fritids- och friskvårdsverksamheter.

På barn- och fritidsprogrammet har du möjlighet att växa som individ, bli modigare och samtidigt öka din förståelse för människorna och samhället runt omkring dig. Du får såväl teoretiska som praktiska kunskaper om hur du bemöter människor och hanterar olika situationer. Beroende på vilken inriktning du väljer kan du gå direkt in i yrken inom förskola, skola, fritidsverksamhet eller social omsorg.

NYHET- Nu kan du även läsa mot deltidsbrandman inom ramen för programmet, tillsammans med vård- och omsorgsprogrammet!

Hos oss läser du utbildningen som lärling och minst hälften av utbildningen är arbetsplatsförlagt lärande, så kallat apl.

Du kan alltid studera vidare efter gymnasiet – från och med 2023 ingår de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet i alla yrkes­program, men du har möjlighet att välja bort dessa kurser om du vill.

Inriktning pedagogiskt och socialt arbete

Denna inriktning fokuserar på barn och ungas utveckling, lärande, behov, rättigheter och sociala processer. Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba som till exempel barnskötare, elevassistent eller inom funktionshinderområdet.

Exempel på jobb efter examen: Elevassistent, barnskötare, stöd och service inom funktionshinder, personal inom idrotts- och fritidsanläggningar

Du kan bland annat studera vidare till: Lärare, förskollärare, dietist, arbetsterapeut, socionom, idrottslärare, personlig tränare, badmästare, väktare

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Mark

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se
Marks gymnasieskola
Varbergsvägen 6
511 62 Skene

Ett gymnasium med modern arbetsmiljö

Marks gymnasieskola hittar du mellan Kinna och Skene i Kunskapens hus, som med sina ljusa och luftiga lokaler erbjuder en modern arbetsmiljö. Marks gymnasieskola har ett stort utbud av program: 15 nationella program Introduktionsprogram Gymnasiesärskola En mängd Individuella val Ung...

Läs mer om Marks gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad