Om utbildningen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang, bageri och med färskvaror.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet har tre inriktningar: Bageri & konditori, Färskvaror, delikatesser & catering, och Kök & servering. Alla inriktningar kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.
Kök & servering
Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Kök & servering
Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se
Kontakta skolan
Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg
Rätten till RH-anpassad utbildning är en rättighet för dig med omfattande rörelsehinder (15 kap 35 § skollagen). Riksgymnasiet för Rörelsehindrade i Göteborg är anpassad för ungdomar med svåra rörelsehinder. Du kan välja mellan att läsa i liten grupp vid Riksgymnasiet eller...
Läs mer om Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Göteborg och visa alla program.