👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Australien

STS Education, i Australien
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High school-år  - Utbytesår Australien

STS High School Australien

High School Classic är det klassiska utbytesprogrammet som de flesta av våra studenter väljer. Det är det perfekta programmet för dig som vill ha en genuin High School-upplevelse och är öppen för alla de överraskningar som det innebär.  

Med STS High School Select kan du själv vill bestämma vilken skola och stad du vill studera i. Så berätta för oss vad du vill ha ut av ditt utbytesår i Australien, så hjälper vi dig att hitta det, oavsett vilket program du väljer. Det kommer att bli ett lärorikt äventyr!  

För att få åka som utbytesstudent på high school med STS behöver du vara mellan 15-18 år vid tidpunkten för utbytesårets start.  

Skolsystemet i Australien  

Gymnasiet i Australien omfattar de sista fem åren i ett 12-årigt skolsystem. De flesta utbytesstudenter placeras i årskurs 11, vissa i årskurs 10 och några få i årskurs 12. 

Om du placeras i årskurs 10 är de flesta av dina ämnen obligatoriska, som engelska, matematik och geografi. I årskurs 11 är ofta det enda obligatoriska ämnet engelska. Övriga ämnen väljer du själv. Du kommer att bli förvånad över det stora utbudet av kurser och sporter, t.ex. marinbiologi, multimedia, teater, indonesiska, aboriginstudier, surfing, dykning och scenkonst.   

Att vara utbytesstudent i Australien  

Eftersom kontinenten Australien ligger på andra sidan jorden från Europa, innebär det att årstiderna är omvända mot vad du är van vid. När sommaren tar slut i Europa börjar den i Australien. Det innebär också att sommarlovet i Australien är i december och januari.  

Som STS-utbytesstudent kan du börja i januari eller juli och du spenderar ca 30 timmer per vecka i skolan.   

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Australien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad