👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Nya Zeeland

STS Education, i Nya Zeeland
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Nya Zeeland

Resan är lång, men vi lovar, den är värd det. Nya Zeeland, 1 500 kilometer öster om Australien, består av två huvudöar och en mängd mindre öar, som alla är otroligt vackra. Årstiderna är omvända mot de på norra halvklotet. När det är vinter i Europa är det sommar i Nya Zeeland, och tvärtom, så se till att packa rätt för årstiden och gör dig redo för äventyret som väntar!  

STS utbytesprogram för Nya Zeeland  

High School Classic är det klassiska utbytesprogrammet som de flesta av våra studenter väljer. Det kan vara var som helst i Nya Zeeland, allt från de långa sandstränderna i norr till de unika fjordarna i söder!  

Med vårt program High School Select kan du få ett skräddarsytt high school-utbyte som passar dig perfekt. Du skriver en lista över vad som är viktigast för dig så hjälper vi dig att hitta rätt skola.  

I nya Zeeland är ett skolår uppdelat på fyra terminer, men med vårt Cassic-program är du där i tre terminer. Väljer du att åka med vårt Select-program kan du istället välja att stanna alla fyra terminer om du vill. För att få åka som utbytesstudent under gymnasietiden behöver du vara mellan 14-18 år vid tidpunkten för utbytesårets start.  

Skolsystemet i Nya Zeeland  

Skolsystemet i Nya Zeeland är system med hög kvalitet och innefattar 13 årskurser. De sista fem åren utgörs av high school och som utbytesstudent placeras du ofta i någon av de högre årskurserna. Placeras du i den sista årskursen avslutar du dessutom ditt år i Nya Zeeland med att gå på skolbal. Balen anses ofta vara årets händelse, och du har chans att klä upp dig till tänderna för en kväll!  

På de flesta high schools är engelska, matematik och naturvetenskap obligatoriska ämnen. För att få ett fullt schema väljer du fyra eller fem ämnen till, så kallade elective-kurser. Det här är en bra möjlighet att läsa något som inte finns hemma och som intresserar dig!   

I Nya Zeeland finns både kommunala och privata alternativ samt skolor för killar, tjejer eller för bägge könen. Vi hittar det som passar dig bäst.  

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Nya Zeeland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad