👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Tyskland

STS Education, i Tyskland
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Utbytesår i Tyskland

STS High School Tyskland

Tyskland är EU:s befolkningsmässigt största land. Det är också den största ekonomin i EU, och det ser du på den höga levnadsstandarden. Detta moderna, kosmopolitiska land är centrum för teknologi och innovation. Blandningen av gammalt och ultramodernt gör städer som Berlin, Hamburg och Köln spännande. Tillsammans med sina många konserter och festivaler lockar Tyskland människor från hela världen med sitt mångfacetterade kulturutbud. Om du tänker dig ett storslaget high school-utbyte ska du tänka på Tyskland! 

Fritiden i Tyskland 

Tyska ungdomar är relativt självständiga och får ofta stor frihet, men de förväntas också ta stort ansvar. Ett år i Tyskland ger dig verkligen chansen att växa som person. Du kan självklart tillbringa fritiden på café, bio eller i en galleria tillsammans med dina kompisar. Men här är ett tips inför din fritid i Tyskland: Verein. 

Verein är tyska för förening, och många utbytesstudenter upptäcker snart att en gruppaktivitet är ett bra sätt att hitta vänner och ha kul efter skolan. Detta får man automatiskt när man går med i en förening. Gillar du konst, dans, musik eller teater?  

Skolan i Tyskland 

Tyskland är en förbundsstat och skolorna skiljer sig något åt beroende på var i landet du bor. Det som de har gemensamt är en hög akademisk nivå. Du kan räkna med att få bra utbildning. Tyska lärare uppskattar verkligen när man är aktiv under lektionerna. Räck upp handen, ställ frågor och delta i diskussionerna. Det kommer att ge dina tyskakunskaper en rejäl skjuts! 

Årskurserna nio till tolv, ibland tretton, kallas Gymnasium. Det är Tysklands high school och det är här du kommer att gå i skolan under ditt utbytesår. Vilken årskurs du hamnar i beror på hur gammal du är, dina betyg och dina kunskaper i tyska språket. 

Två års studier av tyska språket rekommenderas, men är inget krav, men för att få åka som utbytesstudent till Tyskland behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Tyskland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad