👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Spanien

STS Education, i Spanien
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Spanien

Det kan bero på det varma vädret, på de vänliga och pratsamma spanjorerna, siestan eller sena tapasmåltider med din värdfamilj – Spanien kommer att charma dig och göra dig glad. Upplev ett modernt land med levande historia och rik kultur. Kärlek till mat, sport, och sällskapsliv är viktiga delar av den passionerade spanska livsstilen. 

Många värdfamiljer bor nära havet och då är det vattensport som gäller. Annars finns det så klart fotboll, handboll eller basket. En annan populär sport är golf, och golfbanor finns nästan överallt i Spanien. När sommaren är slut kan du åka skidor i några delar av landet. Vill du prova något nytt och typiskt spanskt? Anmäl dig till en flamencokurs!  

Den spanska skolan 

Tidigare studier i spanska krävs inte för att bli utbytesstudent här, men vissa förkunskaper rekommenderas. Oavsett hur mycket spanska du kan nu så kommer ett utbytesår att förbättra dina språkkunskaper, ditt ordförråd samt självförtroende inom flera olika områden. Dessutom så pratar nästan 500 miljoner människor världen över talar spanska, så detta språk i ditt framtida CV öppnar många dörrar. 

Skolan i Spanien kallas upp till årskurs tio ESO, en förkortning av Educación Secundaria Obligatoria. Årskurs elva och tolv kallas Bachillerato och är förberedande för universitetsstudier, men är inte obligatoriska för spanska tonåringar. Som utbytesstudent är det skolan som avgör var du hamnar, och det beror på dina betyg sedan tidigare och på dina kunskaper i spanska. Spanska, litteratur, engelska, matematik och idrott brukar vara obligatoriska ämnen. Fysik, kemi, biologi, hantverk och musik är andra ämnen som kan stå på schemat.  

För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Spanien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad