👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Japan

STS Education, i Japan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High school-år - Asien

STS High School Japan

Välkommen till ett land som inte liknar något annat! Japan är världens tredje största ekonomi och är en trendsättare inom kultur, mode och teknologi. Japansk kultur är mycket välkänd för både traditionellt hantverk och samtida popkultur. Det är ett land där gammalt möter nytt på ett helt unikt sätt.  

STS utbytesprogram i Japan  

För dig som vill ha en genuin High School-upplevelse och som är öppen för alla de överraskningar som det innebär får du det perfekta programmet med STS. Baserat på din profil matchar vi dig med en värdfamilj och en skola, och det bästa av allt är att det kan vara var som helst i Japan. Från de fascinerande storstäderna till den vackra landsbygden! Det tillåter dig lära känna den japanska kulturen från flera olika perspektiv.  

De flesta utbytesstudenter byter dock värdfamilj var tredje månad, men du kommer att gå kvar i samma skola. Din områdesrepresentant kommer att ha tät kontakt med dig och värdfamiljerna under året och ser till att upplevelsen blir positiv. Observera att du behöver vissa förkunskaper i japanska och för att kunna åka under gymnasietiden behöver du vara mellan 15-18 år vid tidpunkten för utbytesårets start. 

Skolan i Japan 

Ditt liv som utbytesstudent i Japan kommer att vara en fascinerande upplevelse, full av nya intryck. Det japanska läsåret börjar i april och har två eller tre terminer, beroende på skola. De flesta japanska studenter väljer att gå high school och det är också här alla våra utbytesstudenter placeras. Skolan avgör vilket år i high school som passar dig och vilka ämnen du kan läsa. Det kan vara till exempel samhällsvetenskap, matematik, kemi och biologi. Vanligtvis går du runt 37 timmar i veckan i en japansk skola.   

Nästan alla skolor har egen skoluniform. Hur den ser ut och hur ofta du behöver bära den varierar från skola till skola. Det kommer dock förväntas att du alltid ser välvårdad ut.   

Gillar du att spela? Då är Japan rätt destination för dig. Miljontals människor i Japan gillar datorspel och spelar hemma eller i spelhallar. Japan ligger verkligen i framkant när det gäller den här typen av tekniska nöjen.  

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Japan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad