👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Irland

STS Education, i Irland
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Irland

Ön Irland består av två länder. Utöver republiken Irland, där du som utbytesstudent med STS blir placerad, finns här även Nordirland som är en del av Storbritannien. Irland, den gröna ön, med sin stolta kultur, fullspäckad med traditionell musik, märkliga sporter, charmiga människor och vackra landskap väntar på dig. 

Allt ligger på bekvämt avstånd. Konst och kultur i Galway, otroliga vyer längs med vägen Wild Atlantic Way, mjuka kullar, gamla borgar och långa sandstränder. Något för alla smaker. Dessutom har Irland utsetts till världens vänligaste land två gånger. Det är säkert, vackert och välkomnande och väntar på dig! 

Skolan i Irland  

Det irländska skolsystemet har ett mycket gott rykte och det är hög nivå på undervisningen. High school i Irland kallas Secondary School och är uppdelad i två delar: Junior Cycle och Senior Cycle. De flesta utbytesstudenter placeras i Senior Cycle, där du har en blandning av teoretiska, praktiska och konstnärliga ämnen. Engelska och matematik är obligatoriska och resten får du välja själv. 

Du kommer att gå den lokala high school som finns i området där din värdfamilj bor. Det rekommenderas att bära skoluniform i de flesta skolor och på vissa skolor är det även obligatoriskt. Ta på dig uniformen, ta med lunchlådan och gör dig klar för ett fantastiskt high school-år. För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Irland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad