👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Österrike

STS Education, i Österrike
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High school-år - Europa

STS High School Österrike

Du måste inte åka skidor för att älska Österrike. Men om pudersnö och välskötta pister är din grej så är detta paradiset. Det finns berg och liftsystem överallt och ofta ligger de nära städerna. På helgerna brukar familjer ge sig ut och vandra eller åka skidor i bergen. Var beredd på att finslipa din utförsåkning. Du kanske till och med får chansen att besöka en av landets alla världskända skidorter.  

Vintersport är dock inte allt. Österrike är också känt för sin musikaliska historiska, till exempel för Mozarts verksamma år i Salzburg. Musiken är fortfarande betydelsefull, inte minst i skolorna med musikinriktning. Du kommer även att märka att alla mysiga byar verkar ha egna stora orkestrar. Om du sjunger eller spelar ett instrument har du gott om möjligheter att utveckla din talang under ett utbytesår i Österrike. 

Skolan i Österrike 

Sprechen Sie Deutsch? Talar du tyska? För att bli utbytesstudent i Österrike är det bra att ha vissa baskunskaper i tyska och det är vår rekommendation, men det är inte ett krav. Du kommer att lära dig massor bara av att bo i Österrike, men om du har studerat språket innan får du ut ännu mer av din utbildning. 

High school i Österrike kallas Gymnasium och du kommer att placeras i årskurs tio eller elva av tolv, beroende på din ålder och dina tidigare betyg. Under de första veckorna kommer du att studera allmänna ämnen. Efter den första tiden kommer du och din lärare bestämma vilka ämnen du bör fortsätta med under resten av ditt utbytesår. Tyska, engelska, matematik, historia, biologi, fysik och latin brukar finnas bland de obligatoriska ämnena. 

Du går normalt i skolan måndag till fredag (och ibland på lördagar), men skoldagarna är relativt korta. Du äter antagligen lunch hemma med värdfamiljen efter skolan, vid tvåtiden. För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Österrike, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad