Om utbildningen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.
Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.
Inriktning Bageri & konditori
På den här inriktningen får du lära dig mer om bageri och konditori. Du får lära dig om hantverket för att kunna jobba både på liten och stor skala. Inriktningen bageri och konditori på restaurang och livsmedelsprogrammet kan leda till yrken som bagare eller konditor.
Behörighet
Gymnasieexamen
Riksgymnasiet Örebro, för döva och hörselskadade
Riksgymnasiet Örebro är gymnasiet för dig som är döv eller har en hörselnedsättning. På Riksgymnasiet går även elever med grav generell språkstörning och elever med kombinerad syn- och hörselnedsättning. Riksgymnasiet Örebro är en del av Örebros kommunala gymnasieskola. Skolan tar...
Läs mer om Riksgymnasiet för döva och hörselskadade och visa alla program.