👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Argentina

STS Education, i Argentina
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High school-år Argentina

STS High School Argentina

Att vara utbytesstudent i Argentina ger dig en spännande blandning av kulturer och inhemska traditioner. Och din spanska kommer att få en rejäl skjuts. Det här är ett stort, stolt och stiligt land med många typer av landskap och olika klimatzoner – från subtropiska i norr, över de stora gröna vidderna (Pampas) i de centrala delarna till glaciärzonerna längst ner i söder. 

Utbildningssystemet i Argentina är ett av det bästa i Sydamerika. Även om det inte finns några krav på dokumenterade språkkunskaper blir allt mycket lättare om du kan lite spanska. Du söker till ett helt läsår, som vanligtvis börjar i mars och slutar i december, med ett två veckor långt lov i juli.  

Skolan börjar tidigt på morgonen och inleds alltid med en särskild ritual, el saludo de la bandera, vilket betyder att hissa flaggan. Alla elever samlas och tittar på flaggan samt sjunger nationalsången. Ni har alla samma skoluniform, vanligtvis finns det en för vintern, en för sommaren och en för idrottslektionerna.  

Du tillbringar ungefär 27 timmer i veckan i skolan, och för att få åka som utbytesstudent till Argentina under gymnasietiden behöver du vara mellan 14-18 år vid tidpunkten för utbytesårets start.  

Att leva i Argentina 

Argentinarna är artiga, varma och mycket sympatiska. Bli inte överraskad om medlemmarna i din familj pussar dig på kinden och ställer personliga frågor första gången ni träffas. Det är ett underbart sätt att bli välkomnad på när du precis har flyttat till ett helt nytt land. Värdfamiljerna är alltid angelägna om att visa dig vackra naturområden i just deras område. De kommer att visa dig sina traditioner och ge dig möjlighet att uppleva det argentinska livet på riktigt. 

På din fritid rekommenderar vi dig att uppleva den fantastiska naturen. Exakt vad du kan göra beror på vad som erbjuds i området där du bor. Du kommer att hitta många smultronställen som inte finns här hemma. I början är det spännande bara att ta en promenad med kompisarna i området där du bor. 

Obs! När du är i Argentina måste du pröva att dansa tango. Även om du inte kan dansa så måste du bara prova detta – i alla fall en gång. Om tango inte är din grej så vill du kanske hellre spela fotboll, basket, volleyboll eller träna gymnastik? 

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Argentina, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad