👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Costa Rica

STS Education, i Costa Rica
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2025 se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2025 se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Costa Rica

Costa Rica är en naturälskares dröm, med djupa regnskogar, perfekta stränder, berg, vulkaner, öar och spektakulärt djurliv. Men landets bästa tillgång är de varma och välkomnande människorna som delar ett unikt sätt att se på världen. Pura vida (”rent/enkelt liv”) är både en hälsning och den nationella livsfilosofin. Centrala delar i denna bekymmersfria livsstil är att njuta av livet och bry sig om naturen och sina medmänniskor.  

Costa Rica är ett av de mest utvecklade länderna i regionen, med hög livskvalitet, bättre infrastruktur och högra utbildning än många av de närliggande länderna. Skolorna är troligtvis mindre än de du är van vid och de kan uppfattas lite mer traditionella, så nyckeln till att få nya vänner är att ta initiativ och umgås med dina klasskamrater. På detta sätt blir du delaktig i samhället, lär dig om den lokala kulturen och förbättrar din spanska. 

Skolan i Costa Rica 

Alla skolor kräver att du använder skoluniform, och undervisningsmetoderna är troligtvis mer direkta än vad du är van vid. Men tänk på att allt det här är en del av upplevelsen. Genom att utsätta sig för olika lärosätt växer du och lär dig saker på nya spännande sätt. 

High school i Costa Rica varar i fem till sex år, beroende på vilken typ av läroplan du väljer. De tre första åren ägnas åt allmän utbildning medan de återstående två till tre åren är mer specialiserade beroende på vilket ämne du har valt. Detta innebär att du har en hel del frihet när du bestämmer upplägget av dina studier under ditt utbytesår. 

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Costa Rica, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2025

  • Klassrum
  • Costa Rica

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad