👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Danmark

STS Education, i Danmark
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Danmark

Ta chansen och studera på high school hos våra grannar i vackra Danmark! Trots landets lilla storlek finns det mycket att upptäcka här. Åk som utbytesstudent till Danmark, bo nära vattnet och lär dig danska. Ät typisk mat så som smørrebrød och frikadeller, hyr en cykel i Köpenhamn och njut av ett äkta danskt wienerbröd på ett mysigt café efter skolan! 

Danmark har en hög levnadsstandard och har upprepade gånger fått utmärkelsen ”världens lyckligaste land”. Närheten till Europa märks på den öppna och sociala mentaliteten och du kommer snabbt komma in i livsstilen här. Dessutom kommer du att lära dig danska på nolltid! Danmark är kända för sin minimalistiska design och du kommer snart att falla för både modet och inredningen men inte minst de härliga danska människorna! 

För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Skolan och fritiden i Danmark 

Gymnasiet i Danmark påminner mycket om skolan i Sverige. Du förväntas vara aktiv och delta i diskussioner på lektionerna. Vilka ämnen du som student läser beror på vilken linje du väljer. Utbytesstudenter studerar ofta obligatoriska ännen såsom danska, matematik och engelska. Du kan också välja att studera ytterligare ett språk, som franska, tyska, spanska eller latin, samt andra ämnen som biologi, historia, dansk litteratur, konst och musik. Antalet ämnen du läser kan variera från skola till skola men skolans studievägledare eller rektor kommer hjälpa dig välja ämnen som passar ditt schema. 

Danskarna älskar fotboll, men det finns naturligtvis många andra fritidsaktiviteter som du kan dela i på fritiden. Inomhussporter som handboll och badminton är också populära. I de flesta städerna i Danmark finns många olika föreningar som arrangerar alltifrån sport- och teaterklasser till språkkurser, både på danska och andra språk. 

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Danmark, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad