👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Frankrike

STS Education, i Frankrike
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Frankrike

Runt 85 miljoner turister från hela världen kan inte ha fel – Frankrike måste besökas. Landet har innehaft första platsen i World Tourism Organization’s årliga statistik under flera årtionden. Inte undra på att Frankrike är en storfavorit. Shopping, mode och stadsliv i Paris, glamoröst strandliv på franska Rivieran, skidåkning i franska Alperna och en vacker landsbygd är något av allt som lockar utländska besökare. 

Skolan i Frankrike 

Den franska motsvarigheten till high school kallas le lycée och det franska utbildningssystemet räknas som ett av världens bästa. Dina obligatoriska skolämnen beror på din placering. Under årskurs två av le lycée är ämnena oftast franska, engelska, historia, geografi, matematik, biologi, fysik, kemi och idrott. Du har dessutom några valfria tillval och får på så vis chans att fokusera på något du är intresserad av. 

Du går vanligtvis i skolan sex dagar i veckan, men skoldagarna på onsdagar och lördagar brukar vara kortare. För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Lär dig franska när du fikar 

Din fritid i Frankrike kommer att vara rik och omväxlande – och du bestämmer själv vad du vill göra. Möjligheterna är nästan oändliga. Visste du förresten att ordet café är franskt? Du kommer att använda det flitigt, eftersom du lär tillbringa mycket tid på caféer med dina vänner. Att sitta på café är typiskt franskt. Beställ en café au lait och sitt och prata i timmar. Kan du tänka dig ett bättre sätt att öva din franska på? 

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Frankrike, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad