👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Italien

STS Education, i Italien
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Italien

Frågar du en italienare varför du ska komma till Italien får du troligen höra att landet har den bästa maten, det vackraste språket, den mest imponerande kulturen och fotbollslag i världsklass. Det är svårt att inte hålla med. Dessutom finns här många fantastiska städer, som Milano, Venedig, Florens och självklart Rom, och en landsbygd som är full av vackra platser och byar. Landet har ett ljuvligt klimat med strandliv vid Medelhavet och vintersport i bergen. Italien har verkligen mycket att erbjuda. 

Den italienska skolan 

High school i Italien omfattar årskurs nio till tretton och kallas Scuola Secondaria Superiore. De flesta utbytesstudenter placeras i årskurs elva eller tolv, ofta i en klass med naturvetenskaplig eller språklig inriktning. 

Skolan är ganska strikt, men man bär ingen skoluniform. Dina lärare förväntar sig att du under skoltid har fullt fokus på studierna. Det finns dock inga språkkrav för att bli antagen. Vi rekommenderar däremot att du har vissa baskunskaper i språket för att kunna förstå vad lärarna säger. Skolveckan pågår mellan måndag och lördag, men skoldagarna är relativt korta. För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Fritiden i Italien 

Du måste inte gilla sport för att trivas i Italien. Ibland vill du bara ha det lugnt och skönt. Häng med dina vänner på café! Italienarna kan kaffe. Du kan få en perfekt espresso, cappuccino eller macchiato överallt. Italienare tycker mycket om att umgås och visar dig gärna sina favoritplatser och inte minst sitt mode! Dina nya vänner kan ta dig med till områdets bästa gallerior och visa dig sina favoritbutiker, du finner dem garanterat inte i Sverige. 

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Italien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad