👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Kina

STS Education, i Kina
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2025 se detaljer
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
augusti 2025 se detaljer
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

STS High School Kina

Bo och studera i ett av världens livligaste länder, ett land som kombinerar det allra senaste inom teknik med en tusenårig historia. Dåtid, nutid och framtid verkar smälta ihop. Upptäck dess unika kultur och fascinerande språk från insidan, under ett oförglömligt utbytesår under din gymnasietid.  

Under veckodagarna bor du på en sovsal på campus ihop med kinesiska elever. På helgerna bor du hos en kinesisk värdfamilj som du delar det vardagliga livet med. Under hela utbytet kommer din lokala representant att hålla kontakten med dig och din värdfamilj, för att se till att du har en bra upplevelse. 

Det kinesiska språket 

Kina har världens största befolkning och den äldsta rådande civilisationen. I Kina talar man en mängd olika dialekter och språk, men mandarin är det officiella språket som talas av majoriteten av befolkningen och är också världens mest talade språk. Kinas inflytande i världen ökar dessutom, så förbered dig på bästa sätt genom ett unikt utbytesår i ett unikt land. 

Kinesiska skiljer sig väldigt mycket från de västerländska språken, men det är inte så svårt att lära sig som du kanske tror. Vi rekommenderar dig att redan nu har en baskunskap i mandarin, såväl som en god kunskap i engelska, innan du överväger ett utbytesår i Kina. För att kunna åka på utbytesår till Kina under gymnasietiden behöver du vara mellan 15-18 år vid tidpunkten för utbytesårets start.

Den kinesiska skolupplevelsen 

Utbildning tas på största allvar i Kina, så det kan vara en utmaning men också väldigt givande. Skolåret löper mellan september till juli med vinterlov vanligtvis i januari. En vanlig skoldag börjar vid 07.30 och håller på till ca kl 17. Det finns även kvällsträffar för studier som brukar användas för att förbereda sig för inträdesproven till universitetet. 

Självklart kan high school-vistelsen variera från en plats till en annan, men de obligatoriska kurserna är vanligtvis matematik, engelska, historia, geografi, politik, kemi, fysik, biologi och såklart kinesiska. 

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Kina, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2025

  • Klassrum
  • Kina

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad